22/09 Hilde Van Mieghem

22/09 Hilde Van Mieghem

minutes reading

Hilde Van Mieghem over De drie duifkes – Donderdag 22/09, 20u30

Presentatie door woordkunstenaar Anke Verschueren.

1920. Drie temperamentvolle, beeldschone jonge vrouwen willen uitvliegen, dartelen en liefhebben. Boerendochter Madeleine wordt uitgehuwelijkt en moet haar grote liefde verlaten voor een wrede echtgenoot. De zevenjarige Tine verliest haar moeder, en de zorg voor haar broer, vader en hun armzalige boerderij valt op haar frêle schouders. Juliet vlucht weg van haar zuipende, promiscue moeder en wordt dienstmeisje bij een Joods gezin. Zwanger van de heer des huizes wordt ze als ‘een gevallen vrouw’ op straat gezet. Hun paden kruisen, en er ontstaat een hechte vriendschap. Samen strijden ze op leven en dood tegen een liefdeloos, hard bestaan – hoe ontsnap je aan een schraal en zielloos leven?

Over Hilde Van Mieghem

Hilde Van Mieghem (1958) is actrice, scenariste, regisseur, documentairemaker en columniste bij De Morgen. Voor haar films en scenario’s ontving ze wereldwijd nominaties en prijzen. Haar documentairereeks Als je eens wist was een hoogtepunt van het televisieseizoen 2020.

Praktisch:

Deelnameprijs € 10, inclusief één glas wijn of andere drank.
Leden van Willemsfonds vzw genieten van € 2 korting op deze prijs.

Tickets kan je hier bestellen: https://www.willemsfonds.be/bijeenkomsten/detail/4013/hilde-van-mieghem-luddites-books-and-wine

Deze lezing ontvangt steun van IMD Antwerpen.
Foto Hilde Van Mieghem: Stephan Vanfleteren Minder weergeven

Share