Wijngids Spanje

EAN: 9789493300859
€26,95 *
In stock (1)
Required fields:
  DescriptionWijngids Spanje

  Sander de Vaan
  Paperback
  256 pages

  De Spaanse wijnindustrie in booming. Kon men eind vorige eeuw nog wel eens tegen een knallende 'koppijnvino'aanlopen, tegenwoordig maken gepassioneerde viticultores overal in het land prachtige wijnen, dankzij een combinatie van moderne technieken, respect voor milieu en traditie én de groeiende inzet van inheemse druivenrassen.

  Wijnkenner Sander de Vaan bezocht talloze bodega’s in alle Spaanse Denominaciones de Origen (Beschermde Herkomstbenamingen), van kleine wijnhuizen in Bullas (Murcia) en Ribeira Sacra (Galicië) tot giganten als Codorníu (Penedés), Vega Sicilia (Ribera del Duero) en Osborne (Jerez).
  Wijngids Spanje, de eerste Nederlandse gids sinds jaren, bevat een overzicht van álle Spaanse wijnstreken, inclusief de Balearn en de Canarische eilanden. Verder komen vele tientalle wijnmakers aan het woord om hun persoonlijke filosofie toe te lichten.

  Deze volledig herziene versie Wijngids Spanje is een must voor eenieder die interesse heeft in Spaanse vinos, want er is natuurlijk véél meer onder de Iberische zon alleen Rioja en Ruedal.

  Sander de Vaan woont en werkt in Spanje. Hij publiceerde eerder bij Edicola , Wijngids Duitsland, Wijngids Frankrijk en Wijnzinnig Lekker en de Wijnscheurkalender. Verder schreef hij voor NRC, De Volkskrant, Hard Gras, Perswijn.

  Can we help?
  Send us an email[email protected]