Peter Neumann

Vuurland

EAN: 9789000388363
€27,99 *
In stock (1)
Required fields:
  DescriptionVuurland

  Peter Neumann
  Paperback
  264 pagina's

  Een fascinerende reis door de lange eeuw van utopieën

  Het begint allemaal met een enorme knal die over de hele wereld gevoeld wordt: de uitbarsting van de Krakatauvulkaan in 1883. Deze uitbarsting staat in Peter Neumanns boek Vuurland symbool voor de enorme kracht van de utopische ideeën die in de lange twintigste eeuw zijn ontstaan.

  Gedurende deze periode volgde het ene utopische wereldbeeld op het andere. Vandaag de dag lijkt de tijd van utopieën echter louter tot het verleden te behoren. In dit boek blikt Neumann terug op de hoogtijdagen van de utopie en onderzoekt wat we ervan kunnen leren.

  Van Nietzsches übermensch en Wittgensteins taalrevolutie tot de utopie van grenzeloze vooruitgang en de revolutionaire kunst van Käthe Kollwitz en Freuds verovering van het onbewuste. Aan de hand van de levens van deze en vele andere denkers en wetenschappers brengt Neumann de lange eeuw van utopieën meesterlijk tot leven. Vuurland is een boeiende reis naar het tijdperk van de grote utopieën, die ons – ondanks hun vaak destructieve energie – tot op de dag van vandaag blijven fascineren.

  Peter Neumann is schrijver, dichter en universitair docent. Hij is gepromoveerd in de filosofie en doceerde aan de universiteiten van Jena en Oldenburg. Voor zijn poëzie ontving hij verschillende prijzen en beurzen. Sinds 2021 werkt hij als redacteur voor het feuilleton van weekblad Die Zeit. Eerder verscheen in het Nederlands De republiek der vrije geesten, over het verleden van Jena als intellectueel centrum.

  Can we help?
  Send us an email[email protected]