Bart Verhoeven

Kust mijn gluten

EAN: 9789463936064
€20,99 *
In stock (3)
Required fields:
  DescriptionKust mijn gluten

  Bart Verhoeven
  Paperback
  220 pagina's

  Van Bart Verhoeven, de man achter de satirische website Het beleg van Antwerpen, hoeft u geen heilige waarheden te verwachten. Wat u in zijn boek zal vinden is een persoonlijke interpretatie van en commentaar op de tijdsgeest waarin wij in ons gezapige Vlaanderen plotsklaps terecht zijn gekomen. Het is geen poging tot verbetering, maar een uitgestoken hand, en soms middenvinger, naar ieder van ons die zich schuldig maakt aan het hoogste gebod der geboden: Gij zult uzelf niet te serieus nemen.

  Er valt ons jammer genoeg bijzonder veel te verwijten vandaag. De tijd van het brave, preutse, monochrome dorpsleven is voorgoed voorbij en in de plaats daarvan worden wij anno 2021 wakker in een nog braver, preutser, monochromer, gepamperd, virtueel kutleven waar we ziek, miserabel en compleet emotioneel ontregeld van worden. Er wordt meer dan ooit van ons verwacht qua productiviteit, status, rijkdom, persoonlijke ontwikkeling en geluk. En daar stappen wij, links of rechts, arm of rijk, extravert of timide, volmondig in mee. Daarbovenop kampen u en ik met een chronische exceptionaliteitsdrang die ons grappig genoeg voorspelbaarder en commercieel uitwringbaarder heeft gemaakt dan de meest ongeletterden onder onze voorouders.

  Het boek is een uitnodiging om samen efkes lang genoeg in de spiegel te kijken en enkele uit de mode gesukkelde waarden tegen het licht te houden: matigheid, zelfrelativering en, op z’n Vlaams, zalig simpel contentement.

  Can we help?
  Send us an email[email protected]