Leo Bormans

Geluk: The New World Book of Happiness

EAN: 9789401497251
€29,99 *
In stock (1)
Required fields:
  DescriptionGeluk: The New World Book of Happiness

  Leo Bormans
  Paperback
  296 paginas

  Het virus, de oorlog, het klimaat, inflatie, armoede en eenzaamheid maken mensen onzeker. Nu de tijden wankel zijn, is er meer dan ooit interesse voor wat echt belangrijk is in het leven: geluk, hoop en liefde. TIME Magazine opende het jaar 2023 niet voor niets met de coverstory 'The Happiness Revival'.

  Wat leert de wetenschap ons vandaag? Mogen we nog wel streven naar geluk? En hoe dan? Leo Bormans vroeg het opnieuw aan honderd professoren uit de hele wereld: gevestigde waarden en jong talent. Elke wetenschapper vat zijn meest recente onderzoek kort samen en formuleert daarna zijn inzicht in één zin: de essentie. Daaraan koppelt hij telkens minstens drie concrete adviezen: voor ons eigen leven, voor onze vrienden en voor de samenleving.

  Met bijdragen van de meeste prominente experts in de positieve psychologie zoals:
  Prof. Martin Seligman (University of Pennsylvania, USA), auteur van meer dan twintig internationale bestsellers en 'founding father of positive psychology'.
  Prof. Sir Richard Layard (The London School of Economics, UK), een van de meest gezaghebbende stemmen in het wereldwijd onderzoek naar geluk en welzijn.
  Ruut Veenhoven (Erasmus Universiteit Rotterdam, NL), pionier in het onderzoek en samensteller van 'The World Database of Happiness'

  Can we help?
  Send us an email[email protected]