De Vijf van Whitechapel

EAN: 9789049203177
€23,99 *
In stock (2)
Required fields:
  DescriptionDe Vijf van Whitechapel

  De vijf van Whitechapel
  de verborgen levens van de vrouwen die werden vermoord door Jack the Ripper
  Rubenhold
  Oorspronkelijk verschenen in het Engels als: The five : the untold lives of the women killed by Jack the Ripper
  Paperback
  448 pagina's

  De vijf van Whitechapel is een fascinerend en bloedstollend geschiedenisboek over victoriaans Londen, en een prijswinnende moderne klassieker over de slachtoffers van de moordzaak die de wereld al anderhalve eeuw in haar greep houdt: de zaak-Jack the Ripper

  Polly, Annie, Elizabeth, Catherine en Mary Jane zijn vijf compleet verschillende vrouwen en hebben elkaar nooit ontmoet. Toch zijn ze beroemd om precies dezelfde reden: ze werden allemaal in 1888 vermoord. Hun moordenaar is nooit gepakt, maar de naam die de pers voor hem bedacht kennen we tot op de dag van vandaag: Jack the Ripper.

  Het verhaal van Jack the Ripper houdt ons al ruim een eeuw in de ban. Elke dag vertrekken er in de Londense wijk Whitechapel tours langs de plaatsen waar ‘de vijf’ werden vermoord. Maar over de slachtoffers zelf weten we vrijwel niets. Met diepgaand bronnenonderzoek en een geweldige vertelstijl neemt Hallie Rubenhold je mee naar victoriaans Londen, de stad – en het jachtterrein – van Jack the Ripper, en zet ze alles wat je over deze zaak dacht te weten op zijn kop. Na bijna anderhalve eeuw krijgen Polly Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Kate Eddowes en Mary Jane Kelly eindelijk zelf een stem in hun wereldberoemde verhaal.

  Can we help?
  Send us an email[email protected]