De onverwachteling*

EAN: 9789056553319
€21,00 *
In stock (3)
Required fields:
  DescriptionDe onverwachteling*

  Johanna Pas
  Paperback
  49 pagina's

  In De onverwachteling* geeft Johanna Pas een stem aan de onuitgenodigde gasten op deze wereld, aan zij die niet weten wie ze zijn, wat ze hier komen doen of hoe ze met de ander en de wereld moeten omgaan. De onverwachteling komt van ver en slaagt er stilaan maar zeker in om contact te maken met de aarde, de lucht, het water en een innerlijk vuur dat de vervreemding draaglijk maakt en het onbestemde heimwee uiteindelijk omzet in een verlangen om te blijven.

  David Bowie over Ziggy Stardust:

  ‘Ziggy is partially autobiographical and partly someone else. He's the ultimate parasite... Please don't ask me to theorize on Ziggy. He's a monster and I'm Dr Frankenstein. He's my brother, and I love him.’ - Bowie (1976)

  ‘The whole idea of the Ziggy character was that it was not of this world – neither male nor female, but rather a messenger, however, I don't think I should have taken the whole thing quite so seriously.’ - Bowie (1983)

  Johanna Pas (1969) is dichter en literair vertaler en was de eigenaar van queer boekhandel Kartonnen Dozen. Ze vertaalde werk van Kae Tempest, Emma Donoghue en Jonathan Kemp. Activisme is een onlosmakelijk onderdeel van haar leven en werk. Haar gedichten verschenen in verschillende literaire tijdschriften en bloemlezingen en ze publiceerde drie poëtische novellen. Bij Poëziecentrum verscheen eerder haar dichtbundel Was, of hoe ik mijn huid verloor en Voor mijn alleen (in samenwerking met Lies Colman en Koen Broos).

  Can we help?
  Send us an email[email protected]