Bayrut: De ziel van de Libanese keuken

EAN: 9789461433046
€29,95 *
In stock (1)
Required fields:
    DescriptionBayrut: De ziel van de Libanese keuken

    Hisham Assaad
    Hardback
    224 pagina's

    De ziel van de Libanese keuken

    De Libanese keuken staat bekend als een van de
    meest verfijnde keukens van de Arabische wereld met
    invloeden van o.a. de Perzen, Koerden en Armeniërs.
    Gelegen aan de Middellandse Zee is Libanon, zowel
    op religieus als op etnisch gebied, buitengewoon
    divers en dat zie je terug in de keuken. Hisham
    Asaad, inwoner van Beiroet − en o.a. culinair gids
    van deze kosmopolitische stad − neemt je mee naar
    zijn keuken.

    Maak kennis met typisch street food als pasteitjes
    gevuld met spinazie of pittige Armeense worstjes.
    Serveer een uitgebreide maaltijd met diverse gerechten
    als sayyadiye, een pilav met vis, of een stoofpotje van
    linzen & pasta geserveerd met granaatappelmelasse,
    koriander & citroen. Maak ingelegde raapjes en biet,
    rucolasalade met tijm, rode ui & sumac of koolrolletjes
    gevuld met rijst.

    Van brunch tot en met Libanese (zoete) gerechtjes
    bij de thee en desserts als pudding met karwij of
    pannenkoekjes gevuld met ashta (een gezoet roomkaasmengsel).
    Leer basisgerechten maken als labneh
    en maak je eigen za’atar. Met Bayrut krijg je de
    kneepjes van de Libanese keuken onder de knie en
    verras je je familie en vrienden met overheerlijke
    gerechten uit deze verfijnde keuken.

     

    Can we help?
    Send us an email[email protected]