Wij: van zalig tot zot

EAN: 9789463887434
€60,00 *
In stock (2)
Required fields:
  DescriptionWij: van zalig tot zot
  Hardback

  Waarom schildert Hans Memling haarfijn elk detail? Hoe slaagt Rubens erin om met enkele penseelstreken het theatrale effect teweeg te brengen waar Steven Spielberg jaloers op zou zijn? En waarom waren de Zuidelijke Nederlanden drie eeuwen lang het artistieke centrum van de wereld?

  WIJ vertelt het verhaal van de Vlaamse kunst uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw zoals je dat nooit eerder las. Het is een rollercoaster ride doorheen driehonderd jaar cultuurgeschiedenis, met in de hoofdrol: adembenemende topstukken uit de collectie van The Phoebus Foundation.
  Onbekende pareltjes van onder meer Hans Memling, Quinten Metsys, Peter Paul Rubens en Antoon Van Dyck nemen je mee naar een wereld vol zotheid en zonde, fascinatie en ambitie.

  WIJ gaat over hertogen en keizers, over rijke burgers en arme heiligen, over kunstkamers als wijnkelders en over Antwerpen als Hollywood aan de Schelde. WIJ is een meeslepend verhaal over het beeld en zijn betekenis, en over de band tussen cultuur en maatschappij. Want bovenal gaat WIJ over ons, en over wie wij vandaag zijn – als mensen.

  HET VERHAAL VAN DE VLAAMSE KUNST VERTELD AAN DE HAND VAN TOPSTUKKEN UIT DE COLLECTIE VAN THE PHOEBUS FOUNDATION

  Gepubliceerd naar aanleiding van de tentoonstelling From Memling to Rubens. The Golden Age of Flanders, van 11.04.2020 tot 13.09.2020 in het Kadriorgpaleis in Tallinn (Estland).

  Can we help?
  Send us an email[email protected]