Erik Vlaminck

Ten derden male

EAN: 9789464341249
€12,50 *
In stock (2)
Required fields:
  - +
  Description Ten derden male

  Erik Vlaminck & Jos Geysels
  Paperback
  48 pagina's

  TEN DERDEN MALE is een dringende oproep om rekening te houden met mensen die in armoede leven. Armoede is niet alleen een kwestie van te weinig centen, maar ook van een gebrek aan kansen en mogelijkheden. Het blijft een schande dat te veel politiek verantwoordelijken blind blijven voor de ellende van een alsmaar groter wordende groep van medeburgers in een samenleving die voldoende middelen heeft om iedereen een menselijk leven te laten leiden. Een kleine groep vermogenden haalt onbelemmerd binnen wat wie uit de boot valt tekortkomt.
  Ten derden male geeft feiten en cijfers over het armoedeprobleem, naast persoonlijke verhalen en anekdotes. Voorstellen om het armoedeprobleem daadwerkelijk aan te pakken ontbreken uiteraard niet.

  DE AUTEURS VAN TEN DERDEN MALE schreven eerder de armoedeaanklachten De schande en de keerzijde (2014) en Uit woede en onbegrip (2019). Het is jammer dat zij ten derden male de pen ter hand moeten nemen.

  Jos Geysels was parlementslid en voorzitter van Agalev/Groen. Hij is minister van Staat, voorzitter van het BoekenOverleg en van armoedeorganisatie ’t ANtWOORD in Turnhout.

  Erik Vlaminck is schrijver. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en voorzitter van PEN Vlaanderen.

   

  Can we help?
  Call us 03 298 55 33
  Send us an email [email protected]
  Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »