Schuilplaats voor andere tijden

EAN: 9789026356445
€23,99 *
In stock (1)
Required fields:
  - +
  Description Schuilplaats voor andere tijden

  Georgi Gospodinov
  Paperback
  333 pagina's

  Schuilplaats voor andere tijden van Gospodinov is een filosofische, kunstzinnige roman over tijd, herinnering en verdeeldheid en s een actueel portret van Europa. Winnaar Premio Strega Europeo 2021

  Een naamloze verteller ontmoet Gaustin, een ‘flaneur door de tijd’. Hij is het brein achter een instituut dat een baanbrekende behandeling biedt aan alzheimerpatiënten, de ‘kliniek voor het verleden’: elke etage vertegenwoordigt een periode uit de twintigste eeuw, die patiënten in de gelegenheid stelt terug te gaan in de tijd om zo rust te vinden in hun vervagende herinneringen. Een steeds groter aantal gezonde mensen toont echter interesse in deze kliniek, die een ‘schuilplaats’ vormt voor de grimmige realiteit. Een ontwikkeling die uitmondt in een gevaarlijke situatie wanneer heden en verleden in elkaar dreigen over te lopen.

  Met Gospodinovs kenmerkende zwarte humor zuigt Schuilplaats voor andere tijden de lezer een unieke wereld in, om hem vervolgens ademloos achter te laten met een volledig hernieuwd idee over verleden, heden en toekomst.

  Can we help?
  Call us 03 298 55 33
  Send us an email [email protected]
  Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »