Kolbeinseiland

EAN: 9789493290334
€22,00 *
In stock (2)
Required fields:
  - +
  Description Kolbeinseiland

  Bergsveinn Birgisson
  Paperback
  232 pages

  Een man besluit zijn depressieve vriend te bezoeken die is opgenomen op een psychiatrische afdeling. Ze beginnen met elkaar te praten en pakken hun vriendschap weer op. Maar ze worden constant onderbroken door de dienstdoende verpleegster. De vrienden besluiten samen het ziekenhuis te ontvluchten, maar al snel blijkt dat ze worden gevolgd door de boze verpleegster.

  De vlucht ontwikkelt zich tot een felle achtervolging, die eindigt met het overmeesteren van de vrouw. De twee vrienden reizen verder, met de verpleegster vastgebonden in de kofferbak.

  De ontsnapping uit de bewoonde wereld wordt een steeds grotere uitdaging en de twee vrienden moeten hun toevlucht zoeken in afgelegen gebieden om bij elkaar te blijven. Ze zetten koers naar het meest afgelegen eiland in het noorden, dat bij IJsland hoort: Kolbeinseiland. Onderweg hebben ze voortdurend veel te stellen met de agressieve verpleegster als reisgenoot.

  Kolbeinseiland is een warme en positieve roman over het leven en hoe we leven met de demonen waar we niet vanaf kunnen komen.

  Bergsveinn Birgisson (1971, Reykjavik) werd in 2012 genomineerd voor de Literatuurprijs van de Noordse Raad voor de roman Svar við bréfi Helga. Birgisson heeft zijn leven lang de taal bestudeerd en hoe deze de waarheid van de menselijke conditie vertegenwoordigt.

  Can we help?
  Call us 03 298 55 33
  Send us an email [email protected]