Investeren in de derde helft van je leven

EAN: 9789401484718
€24,99 *
In stock (1)
Required fields:
  - +
  Description Investeren in de derde helft van je leven

  Michaël Van Droogenbroeck - Ewald Pironet
  Paperback
  320 pagina's

  Financiële gemoedsrust voor zestigplussers en hun (klein)kinderen
  Omschrijving

  'In het voetbal is de derde helft, de nabespreking van de match tussen pot en pint, niet zelden de beste helft. Volgens sommigen geldt dat ook voor het leven. Vanaf je zestigste verjaardag kun je het zo langzamerhand wat rustiger aan gaan doen en wat meer genieten, met zicht op je pensioen. En dat brengt specifieke financiële vragen met zich mee.'
  - Michaël Van Droogenbroeck en Ewald Pironet

  Je bent (binnenkort) met pensioen, en je hebt een appeltje voor de dorst bij elkaar gespaard. Maar wat kost oud(er) worden? Moet je (veel) belastingen (blijven) betalen als je met pensioen bent? Mag je (voltijds) bijklussen? Heeft het voor zestigplussers (nog) zin om (actief) te beleggen? Schenk je (nu al) aan je (klein)kinderen, of stel je (ook) een testament op? Wat doe je met je huis, ruil je dat in voor een (service)flat? Kun je daar nog (gemakkelijk) voor lenen op oudere leeftijd? En (waarom) kan een zorgvolmacht nuttig zijn?

  Een helder opgebouwd boek dat geldzaken op gevorderde leeftijd bespreekbaar maakt, ook tussen generaties onderling.
  Met getuigenissen van bekende Vlamingen, van Koen Crucke, Dirk Draulans, Christel Van Dyck en Pascal Braeckman, over Rik Van Cauwelaert, Jan Peumans en Raymonda Verdyck tot Geert Hoste, Mieke Vogels en Herman Daems.
  Gidst je vakkundig door de complexe Belgische regelgeving over pensioenen.
  Met aandacht voor alle aspecten van ouder worden, van overwinteren in warmere oorden tot de zin en onzin van een uitvaartverzekering.

   

  Can we help?
  Call us 03 298 55 33
  Send us an email [email protected]
  Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »