Hoe zware dagen dragen

EAN: 9789463933674
€24,99 *
In stock (2)
Required fields:
  DescriptionHoe zware dagen dragen

  Uus Knops
  Hardback
  200 pagina's

  Zware dagen. Of ze nu te maken hebben met zwaarmoedigheid, een persoonlijke tegenslag, het gemis van iemand die we liefhebben, we komen er allemaal mee in aanraking. Het ontkennen van die dagen heeft geen zin, zoeken naar een manier om ze te dragen, dat dan weer wel.

  Psychiater Uus Knops gaat op zoek naar handvaten om die zwaarte te dragen. Daarvoor spreekt ze met mensen van zeer diverse pluimage. Wat ze gemeen hebben is dat zij meesters in hun metier zijn, uitblinkers in de kunst, de filosofie, de geneeskunde, de journalistiek, enzovoort. Hoe kijken zij vanuit hun vakgebied naar duisternis, melancholie of depressie, naar een baaldag dan wel weltschmerz? Op welke manier hebben zij zwaarte gekend en biedt hun expertise raad die misschien ook anderen kan helpen?

  In dit boek laten Dirk De Wachter, Annelies Verlinden, Stef Bos, Ann Wauters, Berlinde De Bruyckere, Ignaas Devisch, Ine Van Wymersch, Lieve Blanquaert, Coen Verbraak en Servaas Bingé hun licht schijnen over donkere, zware dagen. Uus luistert, reflecteert en helpt ons tot het besef te komen dat we allemaal experts zijn in ons eigen leven. Als we erin slagen om onbevangen in een gesprek te stappen, dan zullen we versteld staan van hoeveel wijsheid we elkaar te bieden hebben.

  Can we help?
  Send us an email[email protected]