Hier begint de natuur

EAN: 9789460583162
€25,00 *
In stock (1)
Required fields:
  DescriptionHier begint de natuur

  Caro Van Thuyne - Wiske Vandendriessche
  Paperback
  240 pagina's

  "Ik maak maar één goed voornemen voor dit jaar: zintuiglijker in het leven staan. Kleiner kijken, dichter luisteren, opener ruiken, dieper voelen, aandachtiger proeven. Ik zeg niet dat mijn leven sindsdien een feest is maar het heeft nu wel meer minifeestjes. Dagelijkse kleine feestjes, soms duren ze maar even maar ze maken elke dag mooier en je hoeft er niet voor naar de andere kant van de wereld te reizen. Trek je voordeur open: hier begint de natuur.”

  De inzet van 'Hier begint de natuur' is de lezer door alle seizoenen heen de natuur dieper te laten beleven. In dagelijkse kleine feestjes.
  In een jaar waarin de mens weer leerde wandelen, zette Caro Van Thuyne haar natuurobservaties op papier. Van de ene winter tot aan de volgende neemt ze de lezer mee in haar tuin, door velden en bossen, langs poelen en zee, over rivieren, zelfs tot in het hoekje in huis waar een spin haar eiercocon bewaakt en in een kartonnen doos
  vlinders geboren worden.
  Het maakt 'Hier begint de natuur' tot een meeslepend en leerrijk boek waarin Caro Van Thuynes beeldrijke taal prachtig weerklank vindt in de poëtische illustraties van Wiske Vandendriessche.

  CARO VAN THUYNE debuteerde in 2018 met de verhalenbundel 'Wij, het schuim', die op de shortlist van de Anton Wachter Prijs stond. In 2021 verscheen de roman 'Lijn van wee en wens', die de Bronzen Uil won en genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs.
  Hier begint de natuur is haar eerste non-fictie boek.

  Can we help?
  Send us an email[email protected]