Feminisme gaat de wereld redden

EAN: 9789026363948
€23,99 *
In stock (2)
Required fields:
  DescriptionFeminisme gaat de wereld redden

  Lauren Bastide
  Paperback
  280 pagina's

  Als we het hebben over de positie van vrouwen komt alles samen, stelt journalist en activist Lauren Bastide. Feminisme gaat ook over liefde, familie, rechtspraak, gezondheid, werk en zelfs onze omgang met de natuur.


  In Feminisme gaat de wereld redden verweeft Bastide feministisch gedachtegoed met haar persoonlijke ervaringen als een vrouw die heeft te lijden onder opgelegde rolpatronen, angst voor ouder worden en seksueel geweld.


  Alle hoop is nog niet verloren. Met verrassende inzichten en aangrijpende verhalen weet Bastide antwoorden te formuleren op de urgentste vragen van onze tijd. Ze durft te dromen van verbetering, van een wereld waarin we allemaal vrij zijn om onszelf te zijn en onbelemmerd lief te hebben, van een samenleving waarin we voor elkaar zorgen en misstanden rechtgezet worden. Een betere toekomst voor iedereen. Het feminisme neemt ons mee op de weg daarnaartoe.


  Lauren Bastide is een nieuwe feministische stem in de traditie van Simone de Beauvoir en Annie Ernaux. Met een voorwoord van Milou Deelen

  Can we help?
  Send us an email[email protected]