Walter Van den Broeck

De lastige liefde

EAN: 9789464341652
€23,50 *
In stock (3)
Required fields:
  - +
  Description De lastige liefde

  Walter Van den Broeck
  Paperback
  272 pagina's

  Jules van den Broeck, de dertien jaar oudere broer van Walter, vertrekt in 1950 als tweeëntwintigjarige naar Amerika, op uitnodiging van zijn grootvader. Hij werkt er als timmerman, magazijnmeester, bordenwasser en croupier. Maar het botert niet tussen de gewetensvolle grootvader en zijn levenslustige kleinzoon. Jules zit te veel achter de meiden aan.

  Twee jaar later trouwt hij met een Mexicaanse. Terwijl hij in Mexico een bestaan opbouwt als zakenman, krijgt hij af te
  rekenen met aardbevingen, drugsoorlogen en economische crises. Zijn huwelijk komt evenzeer in zwaar vaarwater terecht. Ondanks talloze beloftes keert Jules pas na zestien jaar voor het eerst terug naar zijn vaderland.

  Met De lastige liefde, wat voluit een broederboek is, vult Walter van den Broeck eindelijk de opvallende leemte in zijn tumultueuze familiegeschiedenis.

  Walter van den Broeck is een van onze beste prozaïsten en Vlaanderens populairste en meest gespeelde toneelauteur. Voor beide disciplines kreeg hij de Staatsprijs. Hij was lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren. Zowel in zijn geboorte dorp Olen als in zijn woonplaats Turnhout werd hem het ereburgerschap toegekend.

  Can we help?
  Call us 03 298 55 33
  Send us an email [email protected]