31/3 Sholeh Rezazadeh

31/3 Sholeh Rezazadeh

minutes reading
Sholeh Rezazadeh over 'De hemel is altijd paars' – Donderdag 31 maart om 20u30 in Luddites Books & Wine, Hopland 34, 2000 Antwerpen.

Sholeh Rezazadeh, winnaar publieksprijs De Bronzen Uil, wordt geïnterviewd door Joke van Leeuwen.

OVER 'DE HEMEL IS ALTIJD PAARS'

De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh is een poëtische debuutroman van een groot literair talent.
Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een jeugd die paradijselijk begon maar een negatieve wending nam toen haar moeder van de ene op de andere dag vertrok en haar vader, haar steun en toeverlaat, verslaafd raakte aan opium. Ze nam daarop een radicaal besluit: ze liet het rauwe, bergachtige landschap van Iran definitief achter zich en vertrok naar het platste land ter wereld: Nederland. Arghavan werkt in een tweedehandswinkel in Amsterdam, waar ze bevriend raakt met sommige klanten, zoals met Anna, een dove danseres, en de oude Johan, die het geluid van bomen opneemt. Ze verwondert zich over dit land waar iedereen haast heeft en waar het onmogelijk lijkt om met de ander verbonden te zijn. Dan wordt ze verliefd op Mees, een jonge muzikant, die haar wereld volkomen op z’n kop zet.
De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh is een zinnelijke roman over liefde en verlangen, over herinneringen en over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen.
Winnaar van de Bronzen Uil Publieksprijs 2021. Deze auteurslezing maakt deel uit van De Bronzen Uil tournee.

PRAKTISCH

Deelnameprijs voor één literair salon bedraagt € 8 inclusief één glas wijn of andere drank.
Het evenement wordt georganiseerd volgens de geldende coranaregels. Neem uw Covid Safe Ticket mee.
Share
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »